ASVERSTROOIEN OP DE WADDENZEE

Afscheid nemen van een dierbare maakt diepe indruk op een mens. Afscheid nemen van een overledene is definitief, de herinnering blijft. Wij bieden de mogelijkheid met u als nabestaanden de asverstrooiing van uw dierbare te verzorgen.

asverstrooien3.jpg

Waarheen?

Het motorschip Rival vertrekt uit Oudeschild of Den Helder om op het Wad een plek te zoeken. De motor van het schip wordt stopgezet om u als nabestaanden de gelegenheid te geven afscheid te nemen op de door u gekozen manier. Dit laten we geheel aan u over.

Het asverstrooien 

De as zal verstrooid worden m.b.v. een speciale koker. Zo kan de as niet terug op de boot waaien, maar zal zeker op de door u bestemde plek in zee terecht komen. Vervolgens kan men bloemen op de plaats werpen.

Een laatste groet

Dan wordt de motor gestart en varen we een rondje om de plaats waar de as

asverstrooien4.jpg

verstrooid is. Bij het verlaten van deze plaats zal de schipper een hoornsignaal laten horen als laatste groet. Vervolgens zetten we koers terug naar de haven.

Herinnering

Terug in de haven ontvangen de nabestaanden een kaartje met de coördinaten van de exacte plaats waar de as werd verstrooid.

Contact

Wij verzorgen asverstrooiing in samenwerking met crematoria en uitvaartondernemers. U kunt ook rechtstreeks hierover contact met ons opnemen. Bel of mail ons gerust:


J. Tuitman
Loodsingel 20
1792 BH Oudeschild 
Telefoon 0222 - 313410
Mobiel 06 - 51835030
E-mail info@sportvissentexel.nl