SPORTVISSEN MET DE RIVAL

De Rival vaart al zo’n 30 jaar met sportvissers op het Wad. Schipper Jaap kent alle goeie visstekkies. Hij vaart u naar een goede visplek en geeft voor degene die dat wil en nodig heeft uitleg hoe het beste gevist kan worden.

Waar bijten de vissen goed op het Wad?

Dat kunt u met een gerust hart overlaten aan schipper Jaap. Hij kent het Wad door en door. Waar we heen varen is namelijk afhankelijk van verschillende factoren:
rival_sportvissen_3.jpg

  • Windrichting: waar komt de wind vandaan?
  • Windsnelheid: hoe hard waait het? 
  • Het tij: is het hoog of laag water, opkomend of afgaand tij?

Hengel en aas

U maakt gebruik van uw eigen hengel, maar als u zelf geen hengel heeft kunt u een hengel aan boord van de M.S. Rival huren. Wij kunnen ook het aas voor u verzorgen...en laat ze dan maar bijten!

Aantal vissers

We hebben plaats voor ongeveer 25 à 30 sportvissers. Er kunnen echter wel meer mensen meevaren om lekker van het Wad te genieten.

Vertrektijden

We vertrekken 's morgens om 10.00 uur vanuit de vissershaven van Oudeschild.
We keren in Oudeschild terug om 16.00 uur.

Zomeravond

In de zomermaanden juli en augustus varen we ook op woensdagavond:

  • Vertrek 17.00 uur
  • We keren terug om 23.00 uur

Kaartverkoop

Aan ons loket op de haven van Oudeschild kunt u uw kaarten kopen. Zie prijzen

Reserveren

Om van plaatsen verzekerd te zijn raden wij u aan op tijd te reserveren. Kaarten kunt u vooraf telefonisch reserveren (tel. 0222 - 313410 / 06 - 51835030). Zie contact

Groepen

Wij bieden ook de mogelijkheid met een groep de boot af te huren. Dan kunnen wij u ook in Den Helder ophalen. Vertrek- en aankomsttijden in overleg.

Zeehonden

Als het laagwater is en gunstig tij wil Jaap op de heen- of terugreis naar de haven van Oudeschild nog wel eens langs de zandbanken varen waar zeehonden liggen.