As verstrooien op de Waddenzee

Afscheid nemen van een dierbare maakt diepe indruk op een mens. Afscheid nemen van een overledene is definitief, maar de herinnering blijft. Wij bieden de mogelijkheid de as verstrooiing van uw dierbare te verzorgen op zee. Elke as verstrooiing moet een gedenkwaardig en onvergetelijk afscheid zijn en wij staan graag klaar om dit samen met u te realiseren.

De as verstrooien

Motorschip Rival vertrekt vanuit Oudeschild of Den Helder om op het wad een plek te zoeken die voor u goed voelt. De motor van het schip wordt stopgezet om alle aanwezige nabestaanden de gelegenheid te geven om afscheid te nemen op de door u gekozen manier. Dit laten we geheel aan u over. De as zal verstrooid worden met behulp van een speciale koker. Zo kan de as niet terug op de boot waaien, maar zal het zeker op de door u gekozen plek in zee terecht komen, waarna u bloemen op de plaats kunt werpen.

Vervolgens wordt de motor gestart en varen we een rondje om de plaats waar de as verstrooid is. Bij het verlaten van deze plaats zal de schipper een hoornsignaal laten horen als laatste groet. Daarna zetten we koers terug naar de haven.

Een blijvende herinnering

Terug in de haven ontvangen de nabestaanden een kaartje met de coördinaten van de exacte plaats waar de as werd verstrooid.

Contact

Wij verzorgen as verstrooiing in samenwerking met crematoria en uitvaartondernemers.U kunt ook rechtstreeks contact met ons opnemen. Bel (0222-313410 / 06-51835030) of mail ons gerust.

vissen