Sportvissen op Texel met de Rival

De Rival vaart al zo’n 45 jaar met sportvissers op het wad. Schipper Jaap vaart dit jaar maar liefst 25 jaar met de Rival en kent alle goede visstekkies van het Waddengebied. Hij vaart u naar een goede visplek en geeft indien nodig tips en uitleg over hoe er het beste gevist kan worden.

Waar bijten de vissen goed?

Dat kunt u met een gerust hart overlaten aan schipper Jaap. Hij kent het wad door en door. Waar we heen varen is namelijk afhankelijk van verschillende factoren:

  • Windrichting: waar komt de wind vandaan?
  • Windsnelheid: hoe hard waait het? 
  • Het tij: is het hoog of laag water, opkomend of afgaand tij?

hengel en aas

U maakt gebruik van uw eigen hengel. Als u zelf geen hengel heeft dan kunt u aan boord van motorschip Rival een hengel huren. Wij kunnen ook het aas voor u verzorgen. En laat de vissen dan maar bijten!

aantal vissers

We hebben plaats voor ongeveer 25 à 30 sportvissers aan boord. Er kunnen echter wel meer mensen meevaren om lekker te genieten van het prachtige Waddengebied.

vertrektijden

We vertrekken 's morgens om 10.00 uur vanuit de vissershaven van Oudeschild. We keren in Oudeschild terug om 16.00 uur.

zomeravond vistochten

In de zomermaanden juli en augustus varen we ook op woensdagavond. We vertrekken dan om 17.00 uur en we keren terug om 23.00 uur.

kaartverkoop

Aan ons loket op de haven van Oudeschild kunt u uw kaartje kopen. Klik hier voor een prijsoverzicht.

Meer informatie of reserveren?

Om van plaatsen verzekerd te zijn raden wij u aan op tijd te reserveren. Kaarten kunt u vooraf telefonisch reserveren (0222-313410 / 06-51835030) of per mail.

 

vissen

Walter Hermsen

20 jaar geleden ben ik met vrienden en onze kinderen voor het eerst met de Rival meegevaren en dat zijn we we jaarlijks met veel plezier blijven doen. Gisteravond zijn we weer met de Rival mee geweest, echter zonder kinderen maar nog steeds met heel veel plezier! We hebben tegen de Afsluitdijk aan gevist, waar toch wel een goede vangst (zowel in aantallen als in grootte) voor de vissers in het verschiet lag.

 

23 augustus 2018

Danny Aerts

Ik heb afgelopen week weer twee leuke dagen gehad op de Rival. De eerste dag was de vangst niet schitterend, maar afgelopen zondag had iedereen aan boord een heerlijke portie vis gevangen. Bedankt voor jullie vriendelijke woord en lach, het is steeds weer een plezier om mee te mogen gaan.

 

17 april 2018

Gerrit IJnsen

Gisteren weer een topdag gehad met de jongens van DVW Heiloo op de Rival. Iedereen heeft lekker gevangen en was uitermate tevreden. Jij hebt samen met je scheepsmaat je best gedaan om het ons naar de zin te maken, Jaap! Dat is als vanouds weer heel goed gelukt.

 

6 november 2017

John Rolff

Ik ben een weekje naar Texel geweest en drie keer mee geweest met de Rival. Niet zo goed gevangen als in mei, maar ik was toch tevreden. Het meeste was schar en een paar wijtingen. Iedere keer was het weer gezellig.

 

10 oktober 2017

Chris Lups

Het was maandag 1 mei een waar feest om zoveel lekkere scharretjes te vangen en af en toe een wijting en een zeebaars. Dank opnieuw voor de mooie tocht op de Waddenzee, waar het altijd goed vertoeven is.

 

1 juni 2017

Laat een bericht voor ons achter:
 *
 *
 *
Ik ga akkoord met het Privacy beleid